blejzer priča

 

Bleyzer brend je plod mašte dve mlade žene, koje su se zabavljale sa istim muškarcem a da toga nisu bile svesne. Kada je prevara otkrivena, mlada žena koja je živela sama, ponudila je mladoj ženi koja je živela sa dvoličnim kučkinim sinom da postanu cimerke, i ona je to prihvatila. (nastavite čitanje)

Prvo veče koje su provele, pod sada zajedničkim krovom, sastavljajući svoje iscepkane životne priče, odlučile su da pocepaju svu odeću koju im je dotični kreten u međuvremenu kupovao, otkrivši da među stvarima ima i mnogo sličnih ili potpuno istih haljina, majica i slatkih, droljastih šorceva. Posebnu pažnju im je privukao jedan blejzer, koji je obema devojkama bio najomiljeniji poklon koje su dobile od svog fantastično pažljivog muškarca.

U nastupu besa i iskrenog očaja, devojke su konačno pocepale i blejzere, a zatim dugo i tužno gledale gomilu krpa na podu koje nisu predstavljale ništa drugo do alegoriju njihove ljubavne groteske.

A onda se pojavila čarobna vila…u vidu treće flaše Chardonnay-a koja im je, kada su je “pustili iz boce” dala jednu gotovo suludu ideju… (nastavite čitanje)

Izvadile su staru šivaću mašinu i parče po parče počele da sastavljaju krpice onako kako se njima svidelo. Uopšte nije bilo bitno šta je čemu pripadalo…zapravo, jedini imperativ koji su sebi postavile je da nista ne sme da bude onako kao sto je bilo ranije.

Tako je nastao prvi Blejzer…odnosno prva dva Blejzera…dva čudesna svedočanstva njihove zajedničke boli, sada pretvorene u nešto što je predstavljalo simbol njihove pobede…pobede mašte, pobede vedrog pogleda, pobede vere u sebe i ono što donosi novi početak.

Sledećeg jutra, kada su se probudile, pogledale su ponovo u svoje blejzere…pogledale su jedna u drugu…pogledale su sebe i odlučile da više nikada neće prestati da žele i maštaju.
Tako je nastao …a devojke su živele dugo i srećno, podmlađujući se svojim radom i unoseći radost u ormane drugih žena…uz pouku:

Držite oči otvorene,
Pamtite svoje snove

…i nikad, nikad ne prestanite da želite!